Excursie details

4-Sluizentocht 11.15

Prijs en beschikbaarheid
1. Kies uw datum

Beschrijving

Beleef Maastricht vanaf het water met Rederij Stiphout!

Deze boottocht voert om Maastricht heen. Je komt op Nederlands en Belgisch grondgebied en passeert 4 sluizen, waaronder de bekende sluis van Ternaaien waar het schip wel 15 meter omlaag wordt geschut.

Informatie over deze service

Vertrekpunt: Rederij Stiphout, Maaspromenade 58
Tijdstip: 11.15 uur
Duur: 4 uur
Taal: Nederlands

Wat je kunt verwachten:
Vanuit Maastricht vaar je de Maas stroomafwaarts om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. Het schip volgt dit oude kanaal uit 1825 (het lijkt wel een wandelpad in het bos) om bij de sluis van Neerharen 9 meter omhoog geschut te worden. Dit gebeurt vervolgens nog eens bij de sluis van Lanaken. Dan kom je op het grote Albertkanaal en zie je goed hoe de kanaalgravers zich een weg hebben gebaand door heuvels en mergel. Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms wel 60 meter hoog op uit het water. In de sluis van Ternaaien wordt het schip weer 15 meter omlaag geschut om weer op de Maas te komen en langs de hellingen van de St. Pietersberg terug richting Maastricht te varen.


Goed om te weten:

- Graag uiterlijk 10 minuten voor de afvaart aanwezig zijn bij het ticketoffice van Rederij Stiphout op vertoon van je reservering het bootticket ophalen.


Liever met een prive gids op pad? Neem contact op met Maastricht: for Groups & Events:
info@groups-events.nl of +31(0)433506262.