Excursie details

Kinderfeestje - Kids Tour in de Kazematten 15.30

Prijs en beschikbaarheid
1. Kies uw datum

Beschrijving

Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Leer deze buitengewone manier van verdedigen in vroegere tijden beter kennen. Een spannend verhaal komt hier tot leven!

Informatie over deze service

Vertrekpunt: Rode poort - Waldeckpark (nabij Tongerseplein)
Tijdstip: 15.30 uur
Duur: 1 uur
Taal: Nederlands

Wat je kunt verwachten:

Ontdek het donkere labyrint van gangen in het eeuwenoude verdedigingsstelsel onder de grond in Maastricht! Tussen 1575 en 1825 is er een netwerk van gangen en mijngalerijen ontstaan onder de stad dat we de Kazematten noemen. In het verleden werden deze gangen tijdens een belegering gebruikt om de vijand onverwachts van onder de grond uit te verrassen.  Ook werd deze unieke locatie gebruikt als schuilplek tijdens WOII en tijdens de Koude Oorlog als veilige plek tegen atoomaanvallen. Deze rondleiding  is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.  Een spannend avontuur onder de stad Maastricht waarbij de geschiedenis tot leven komt. Zo leer je dit unieke ondergrondse verdedigingsstelsel  en deze buitengewone manier van verdedigen in vroegere tijden beter kennen.

Goed om te weten:

  • Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij de Rode poort - Waldeckpark (nabij Tongerseplein)
  • Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden. 
  • Geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
  • Iedere deelnemer(tje) dient een zaklampje mee te nemen. Deze tocht is ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te krijgen. 
  • Goed schoeisel en sportieve kleding wordt geadviseerd.
  • Startpunt Waldeck Bastion en eindpunt Minister Goeman Borgesiusplantsoen

Bij annulering of wijziging tot 4 dagen voor aankomst gelden 50% van de kosten. Bij annulering 4 dagen of minder voor aankomst gelden 100% van de kosten.
Om deze reservering af te ronden geef je bij aantal personen 1 aan. Per feestje dienen er minimaal 2 volwassen begeleiders (gratis) mee te gaan, daarnaast mag je met maximaal 15 kinderen deelnemen aan deze tocht.